Rijd je vaak met de scooter? Zet er dan een windscherm op!

windscherm scooter

Ben jij in het bezit van een scooter en rijd je daarmee elke werkdag op en neer naar je werk of school? Of maak je regelmatig om recreatieve redenen een ritje op je scooter? Hoe het ook zij, wanneer je een scooter hebt en deze ook veelvuldig gebruikt, ook voor wat langere ritjes, dan is het zaak om je voertuig goed en comfortabel uit te rusten. Een windscherm op je scooter zetten is wat dat betreft een van de belangrijkste stappen die je kunt ondernemen. Dit is in het vaak winderige Nederland zeker geen overbodige luxe. Vooral als je vaak buiten de bebouwde kom rijdt, bijvoorbeeld door de weilanden, vormt een windscherm een ware toegevoegde waarde. Hieronder lees je waarom we dat zo stellig beweren.

windscherm scooter

De voordelen van een windscherm op een scooter op een rijtje

Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste voordelen van een windscherm op je scooter te plaatsen: 

• Je wordt ontzien wanneer er sprake is van harde windstoten. Je merkt dan ook minder van tegenwind.

• Heftige wind leidt af als je op de scooter rijdt. Wanneer je daar minder last van hebt, kun je je dus ook beter op het verkeer richten. Een windscherm leidt dus ook tot meer veiligheid.

windscherm scooter

• Afhankelijk van de stand van de wind beschermt een winderscherm je ook tegen regen.• Een windscherm voorkomt dat insecten je kleding of je helm/gezicht binnen vliegen.