Een spatbord op een racefiets monteren

spatbord racefiets

Lekker op pad gaan op de racefiets is het fijnst wanneer het net een beetje nat is op de weg. Het is dan alleen wel zo dat alles aan de achterzijde opspat. Dat wil je natuurlijk niet. Een spatbord op je racefiets is dan de beste optie. Hoewel veel wielrenners er niet voor kiezen omdat het natuurlijk ook weer nadelen met zich meebrengt. Het is daarom goed om eens te kijken wat de voordelen eigenlijk wel zijn. Zo kan je gemakkelijker een keuze voor een bepaalde model bord maken. Het fietsen wordt er leuker van.

spatbord racefiets

Direct onder het zadel

Een goede optie die je hebt, is het monteren direct onder het zadel. Het is niet alleen heel gemakkelijk zodat je het gewoon zelf kunt verzorgen. Het is ook nog eens zo dat het klein en compact kan blijven. Daardoor ziet het er een stuk beter uit. Terwijl het wel ook gewoon de goede beschermende kwaliteiten heeft. Wanneer je kiest voor fabrikanten die deze modellen maken, dan weet je dat je meer pluspunten dan minpunten zal ervaren. Een ander voordeel is dat je deze vaak gewoon kan vastklikken en je dus geen montagegereedschap nodig hebt om alles te verzorgen.

Een langer model kiezen

Natuurlijk kan je als alternatief ook gewoon voor een wat langer model kiezen. Het is fijn om te weten dat je daarmee jezelf nog beter beschermt. Er kan geen water en vuil opspatten waarmee je vies en nat wordt. Dit is trouwens niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de trainingspartner die bij jou in het wiel zit. Ook de langere modellen zijn gemakkelijk te monteren zonder gereedschap. Mits je er de goede soort voor uitkiest. Ze zijn in alle verschillende vormen te krijgen. Sommige fabrikanten bieden zelfs een complete set aan spatborden aan voor wielrenners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *